Persoonlijke coaching (lifecoaching)

We kennen allemaal tijden waarbij het niet lekker loopt. Hoe je de dingen doet, werkt niet meer. Je wilt het anders… maar hoe?

Merk je dat je dingen steeds uitstelt? Op zoek bent naar meer balans? Je het veel te lang al veel te druk hebt? Je het gevoel hebt dat je altijd alles goed moet doen? Je moeite hebt om ‘nee’ te zeggen en je grenzen aan te geven? Je moe naar bed gaat en weer moe op staat? Waar jij ook tegenaan loopt, het principe is: Het gaat niet zoals jij het wilt en wilt leren hier anders mee om te gaan. 

En hoe fijn is het om daar met behulp van een coach, met persoonlijke aandacht, sneller doorheen te komen. Zodat je sneller zelfverzekerd, bewuster en energieker door kan. 

Persoonlijke coaching, lifecoaching helpt je jouw doel sneller te behalen.

LIFE COACHING


Persoonlijke coaching iets voor jou?

In een persoonlijke traject werken we 1-op-1 vanuit de NU-situatie, naar jouw DOEL. Dit kunnen uiteenlopende doelen zijn. Herken jij je in een van de volgende situaties die ik in mijn praktijk ben tegengekomen? Het kan ook zijn dat je iets anders ervaart waar ik je bij kan helpen. Bij twijfel of persoonlijke coaching wat voor je is, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen en jouw persoonlijke vraag stellen.

Je bent op zoek naar balans, op dit moment regeert de waan van de dag. Je vind het moeilijk je aan je eigen grenzen te houden. Je werk, je gezin of beiden eisen jouw volledige aandacht en inzet. Je wilt het allemaal goed doen, maar hoe lang hou je dat vol. Je verlangt naar meer rust, me-time. De juiste balans.

Je laat soms over je heen lopen. Je weet eigenlijk ook niet altijd wat je zelf graag wilt en als je het wel weet, vind je het moeilijk dit onder woorden te brengen.  Nee zeggen is ook niet je sterkste kant. Liever stem je in en vind je vervolgens je eigen manier wel om ermee om te gaan. Of je lost de problemen van een ander te vaak op. Dit kost je tijd en energie en wil je anders, je wilt beter voor jezelf opkomen

Je wilt meer uit het leven halen, je weet niet wat je precies wilt, maar hoe het nu gaat is niet de manier. Je wilt het anders gaan doen. Bijvoorbeeld meer bereiken, meer voldoening, je meer durven profileren, meer zelfvertrouwen, knopen doorhakken of meer jezelf zijn. Maar hoe? Je weet even niet waar te beginnen. 

Je ervaart stress, zit in de overdrive en gaat als een kip zonder kop aan de slag. Je zegt steeds meer privé dingen af. Je merkt dat je steeds minder geniet van de grote, maar ook kleine dingen. De tijd gaat voorbij, maar wat haal je eruit? Gejaagd ga je door en inmiddels weet je niet meer of de dingen die je doet de juiste dingen zijn. Je wilt het anders, je wilt weer de regie terug en grip krijgen op je leven. 

Je ervaart dat je snel in conflicten komt. Je merkt dat je niet altijd de dingen zegt op de manier zoals je het eigenlijk zelf zou willen. Of je hoort dat je bot overkomt, maar die intentie heb je niet. Niets zeggen is geen optie voor jou, maar mensen tegen je in het harnas jagen is ook niet de bedoeling. Je wilt graag effectiever communiceren.  

Je staat op het punt een belangrijk besluit in je leven te nemen, maar je kunt de knoop niet doorhakken. Je blijft twijfelen en krijgt je gedachte maar niet op een rij. Er is iets wat je tegenhoudt de sprong te wagen, maar wat. Waar ga je voor? Je blijft het voor je uitschuiven, maar je wilt verder en het besluit nu toch echt zelf nemen. 

 


Wat levert het op?

→  Meer zelfinzicht en inzicht in het doen en laten van anderen
  Effectievere communicatie, zeggen wat je wilt zeggen, vragen wat je wilt vragen
  Meer rust en energie
  Meer regie en zelfvertrouwen

→  Je eigen doelen worden haalbaar
→  
Bewuster leven
→  Meer balans

Mijn werkwijze  →  Persoonlijke coaching

Als eerste stemmen we het doel af. Wat wil je bereiken. In ca. 6 sessies werken we vanuit de huidige situatie naar dat doel toe. Bij lifecoaching werk ik vanuit jouw wensen. Ik stem steeds met je af waar jij je op wilt richten. Ik daag je daarbij uit te ontdekken wat jij anders wilt. Met verschillende coachtechnieken help ik je ontdekken waar je echt last van ervaart om zo de juiste oplossingsrichting te vinden.

Gerichte coaching helpt je zelf ontdekken, wat voor jou het beste is. Ik stel opdrachten voor, geef desgevraagd feedback en stel vooral veel vragen. Dit zet je aan het denken. Je kiest daarbij steeds zelf hoe je gevolg wilt geven aan de inzichten die je opdoet. Jij bepaalt wat je in de praktijk gaat doen. En dat laatste is belangrijk, want je gaat in de praktijk leren. Die ervaringen zijn weer input voor de volgende coachsessie, zodat je steeds een stapje verder komt. Daarom is geen traject hetzelfde, de oefeningen en opdrachten die ik aanbied, zijn altijd op maat.

Plan een gratis kennismakingsgesprek als je meer wilt weten en kennis wilt maken met mij als life/persoonlijke coach.